Bon Appétit!

17:16

Sedim uz muzikicu sa play radia, uzivam u poslednjem danu skole, planiram raspust i postove. Imacu puno obaveza, jer celo leto imam isplanirana slikanja, tako da cete imati puno novih slika na instagramu i blogu!
Moj stomak se oglasava, sto znaci da bih trebala da pocnemm razmisljati sta bih slatko mogla da jedem. Medjutim nikako ne mogu da se odlucim izmedju dva recepta pa sam odlucila da vas pitam za misljenje! U komentarima mi kazite koji od ova dva recepta bi ste radije odabrali?

Prvi recpt

Sastojci:
mlevena plazma 400g
2 pudinga od cokolade
200g cokolade za kuvanje

Postupak
Skuvate jednu kesicu pudinga, sacekate da se ohladi. Podelite plazmu u dve cinije 200g u jednoj 200g u drugoj ciniji.Polovinu kuvanog pudinga dodate u jednu ciniju polovinu u drugu.
Umesite da ima teksturu kao plastelin. Uzmete kalup (tepsiju,posluzavnik) stavit eprvu koru (plazma i puding) Srugu koru ostavite sa strane.
Skuvate jos jedan puding i otopite cokoladu. Puding podelite na dva dela u dve cinije.
U obe cinije dodate po polovinu otopljene cokolade. Mutite 2 min. Fil (puding i otpljena cokolada) stavite preko korice. Redjajte kora,fil,kora,fil. Otopite jos 100g cokolade i prelijte tortu. Ostavite 3h u frizideru da se stegne.

Drugi recept

Sastojci
200g napolitanki
kutija eurokrema

Postupak
Napolitanke usitnite da izgledaju kao mlevene(mozete bilo cime samo je bitno da su sto sitnije). Sipate ih u ciniju i dodate eurokrem (po zelji beli ili crni). Napravite kuglice od njih. 
Mozete ih uvaljati u kokos ili ih potpoiti u cokoladu.



Oba recepta su jednostavna i brza.

You Might Also Like

6 коментара

Укупно приказа странице